Institucija

Vino

Grozdne peške

V kaj verjamemo

Vse več prijateljev in obiskovalcev pravi, da so obiskali institucijo in ne preprosto vinsko posestvo.

Počaščeni smo kako nas drugi nazivajo, vendar smo vinsko posestvo, kjer izvajamo veliko raziskav in študij in kjer radi eksperimentiramo.

Radi potiskamo meje in naredimo stvari, ki jih ne moremo kupiti ali dobiti drugje.

Vino

Začeli smo z vinom, točneje z belim vinom. Poleg prečudovitih rdečih vin z mnogimi svetovnimi zlatimi nagradami in priznanji smo ponosni, da lahko ponudimo bela vina z dolgo maceracijo. To so bela vina z dolgim ​​stikom z grozdno kožico, pri čemer je naš običajni postopek od leta 2015 dalje 2 leti v stiku z grozdno kožico, kar pomeni dve leti pred prešanjem vina.

Ne uporabljamo dodatkov in filtrov, osredotočeni smo, da pred polnjenjem ne uporabljamo žvepla. Pri polnjenju dodamo žveplo v minimalnih količinah, kar ima za posledico vina s skupnimi količinami žvepla 9 mg ali največ 30 mg.

Grozdne peške

Na našem posestvu smo razvili in izdelali ves postopek in večino strojev za pridobivanje čistih grozdnih pešk in njihovega olja. Ko smo dobili olje, smo preučevali, kaj sledi, in naredili smo moko iz grozdnih pešk. Šele na tej točki smo začeli razmišljati, kje naj to uporabimo. Tako smo prišli do odlične hrane in kozmetike z živimi mikroorganizmi.

Luna, Starodavne tradicionalne navade in Hado znanost = brez kemikalij in z veliko lepe glasbe

V kaj verjamemo

Masaru Emoto 江 本 勝, je bil japonski avtor in psevdoznanec, ki je dejal, da človeška zavest vpliva na molekularno strukturo vode. Emotova domneva se je z leti razvijala, njegovo zgodnje delo pa se je vrtelo okoli psevdoznanstvenih hipotez, da bi voda lahko reagirala na pozitivne misli in besede in da je onesnaženo vodo mogoče očistiti z molitvijo in pozitivno vizualizacijo.

Raziskovanje Emotovih del in objav nas je privedlo do zanimanja, kako bi odreagiralo vino, saj vsebuje veliko vode. V naši vinski kleti neprestano igra prijetna pozitivna in umirjena glasba, enako v vinogradih glede na letni čas in dozorevanje grozdja. Naša vina so tako vedno izpostavljena prijetnim pozitivnim vibracijam.

Skladno z starodavnimi ekološkimi navadami in bio dinamičnimi metodami ter z našimi prepričanji, v naših vinogradih in našem oljčnem nasadu ni prostora za škodljive kemikalije. Vino pridelujemo v vinogradu in ga v vinski kleti le donegujemo. To zahteva izjemno skrb za higieno, kjer je tehnologija po našem mnenju več kot dobrodošla. Vsi postopki čiščenja vinske kleti in vinskih sodov temeljijo na visokem vodnem tlaku z izmenjavo visoko in nizke temperature ter končnim parjenjem, da smo več kot prepričani, da je vse dovolj čisto.

Ročno obiranje grozdja opravljamo pazljivo velikokrat v rokavicah, ko grozdje prispe pred klet, ga z vibracijami skrbno ločimo od pecljev, izberemo najboljše grozdne jagode na avtomatski prebiralni mizi sestavljeni iz vrtečih se valjev, v prizadevanju, da čim bolj zmanjšamo pritiske na grozdnje in morebitne okužbe. Grozdne jagode večinoma cele potujejo v fermentacijsko posodo.

Pred trgatvijo imamo v vinogradu veliko dela. Med deli je tudi škropljenje. Večinoma uporabljamo močljivo žveplo in se skušamo kolikor se da izogniti bakru. Včasih pa je potreben tudi slednji, v odvisnosti od vremena. Kakor koli že, če ga moramo uporabiti, to storimo daleč pod dovoljenimi količinami v ekološki pridelavi. Tu se pojavi težava, medtem ko škropite običajno oseba, ki vozi traktor in škropi vinograd, nima pravilne zaščite. Hitrost je približno konstantna, kar pomeni, da dejansko grozdje dobi majhno količino škropiva. Težava je oseba, ki je na traktorju več ur. Ta je izpostavljena veliki količini škropiva. Si predstavljate, da ljudje to počnejo brez filtra ali celo brez maske? Predstavljajte si, da ljudje to počnejo v običajnem kmetijstvu, kjer se uporabljajo sistematični strupi in strupene kemikalije? To je razlog, zakaj želimo imeti »avtonomni traktor«, saj ne želimo, da se naši prijatelji in zaposleni zastrupljajo, če tudi samo z žveplom.

Toda škropljenje se uporablja samo za zdravljenje bolezni. Bolezni poskušamo preprečiti in čim manj škropiti. S podnebnimi spremembami prihajajo tudi druge težave. Toča lahko uniči vse. V bližnji okolici so posestva, ki so zaradi toče izgubila celo letino. Na drugi strani morajo preživeti, plačati račune in živeti naprej. Vsi potrebujemo elektriko in zdaj je “zelena energija” zelo dobrodošla. Predstavljajte si, da bi zaustavili jedrske elektrarne, ker bomo imeli vsi dovolj zelene energije. To bo mogoče. Razvijamo prvo zaščito pred točo z integriranimi visoko učinkovitimi sončnimi celicami, ki bodo zaščitile vinograd in hkrati proizvajale elektriko.

vina&Co         

izjemno nekonvencionalna

oljčno olje       

Tudi v oljčniku se tako kot v vinogradu držimo biodinamičnih načel, ter pridelujemo ekološko oljčno olje.