Vina&Co

Naša vina

Grozdne peške

Olje in moka grozdnih pešk

Samo najboljše, kar narava daje. Luna, Starodavne tradicionalne navade, Vrhunska tehnologija in naše Invencije…

Grozdne peške

Grozdne peške so znane po tem, da vsebujejo ogromno dragocenih hranilnih snovi, ki so visoko koncentrirane. Spadajo v skupino živil z najbogatejšim naravnim virom oligomineralov. Veliko ljudi, ki se zdravo prehranjuje in vzdružuje zdrav način življenja, v svojo prehrano dnevno vključuje olje in moko grozdnih pešk.

Olje in moka grozdnih pešk

Naše ekološko olje grozdnih pešk je plod pazljivega ročnega obiranja grozdja. Olje grozdnih pešk je pridelano iz grozdnih pešk, ki so bile v dolgi maceraciji in skladno s Hado znanostjo ter starodavnimi tradicionalnimi praksami. Glede na vremenske razmere so grozdne peške sušene na prostem, na soncu, za tem pa hladno stisnjene tako, da pridobimo čudovito olje grozdnih pešk.

Dragocena moka grozdnih pešk, ki jo pridelujemo na Posestvu Polič v Truškah, je 100% naravni izdelek, ki se pridobiva le iz posušenih grozdnih pešk. Grozdne peške vsebujejo tudi veliko vitamina E, linolske kisline in flavonoidov. Zaradi tega med drugim delujejo tudi kot antioksidanti. Izdelek je narejen s hladnim stiskanjem pešk grozdja ekološke pridelave, vsebuje veliko vlaknin, mineralov, kalcija, magnezija in železa.

V kuhinji je vsestransko uporabna, saj jo lahko dodajamo kot sestavino k pecivu vseh vrst, kruhu, palačinkam, pici, tortam, juhi, jogurtu, žitaricam. Lahko pa jo uporabimo tudi kot dodatek za razne napitke.

Na posestvu, lahko ob degustaciji naših vin poizkusite tudi naš prepoznaven kruh iz grozdnih pešk.

Nekateri ljudje uporabljajo kafetjero in v njej namesto kave uporabijo moko grozdnih pešk. Napitek naj bi bil zelo antioxidant in okusen.