V kaj verjamemo …

Kot prave zgodbe, se tudi ta začenja z ljubeznijo na prvi pogled. Naša se začenja s trgatvijo leta 2013, ko smo prvič pobrali grozdje in kupili posestvo.

V sedmih letih razvoja posestva se približujemo instituciji, v konstantnemu raziskovanju in razvoju novih tehnologij, ki jih tudi sami testiramo.

Sledimo vodilu; ponudi ljudem najboljše, tisto kar bi tudi ti sam rad pil in ne ponujaj ničesar, kar sam ne bi. Ekološki proizvodi po biodinamičnih metodah so rezultat sodelovanja človeka z naravo.

Grozdje negujemo in ga popeljemo skozi zgodbo, od sadike do trte, od trte do grozda, od grozda do vina in od vina do ljudi.

Običajno se zemlja in vinogradi prenašajo iz roda v rod, pa vendar je bilo nekje treba začeti. Posestvo Polič Truške je mlado posestvo, mlada zgodba, mladih ljudi, ki skrbijo, da bo del naše zgodbe dosegel tudi vas.

V sedmih letih razvoja posestva se približujemo instituciji v nenehnem raziskovanju in razvoju novih tehnologij, ki jih tudi sami testiramo.

Ideje o »avtonomnemu traktorju«, ki ga bo poganjala Umetna Inteligenca, samozadostnem vinogradu, ki bo generiral zeleno energijo, so se rodile že v letu 2014. Danes naš prototip »avtonomnega traktorja« postaja realnost, ne samo, da poganjamo razvoj, smo tudi njegov testni poligon. Ker izdelki, ki si jih želimo, ne obstajajo, se velikokrat zgodi, da so pravila in zakonodaja lahko nekompatibilni z novostmi. Raziskujemo in delamo na tem, da bomo kmalu imeli prvi del vinograda zaščitenega z protitočno zaščito, ki bo generirala zeleno električno energijo iz sonca. Predstavljajte si romantično nočno trgatev, z brezplačno osvetlitvijo vinogradov …

oljčno olje       

Tudi v oljčniku se tako kot v vinogradu držimo biodinamičnih načel, ter pridelujemo ekološko oljčno olje.

vina&Co         

izjemno nekonvencionalna